tisdag 31 oktober 2017

GuldÀpplet 2017

🍏
Årets GuldĂ€pplen delades ut vid den Ă„rliga Prisutdelningscermonin pĂ„ Skolforum.

GuldÀpplet Àr ett lÀrarstipendium, som Ärligen delas ut till en eller flera lÀrare som förnyat lÀrandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gÀrna Àven nationellt verksamhetsfÀlt. GuldÀpplet utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne med partners.

Fyra lÀrare och en forskare belönades i dag för sitt arbete med att utveckla undervisningen med nytÀnkande och digitalisering. Cecilia Christiansen och Ulrihca Malmberg, lÀrare i matematik och NO som arbetat tillsammans pÄ Carlsson skola i Stockholm utsÄgs till Ärets vinnare av lÀrarpriset GuldÀpplet för sitt genomgripande arbete med att utveckla och fördjupa bÄde elevers och lÀrarkollegors förmÄgor och kompetens kring programmering, i alla Àmnen och för alla Äldrar.

Carl Heath, forskare och ansvarig för digitalisering och lĂ€rande pĂ„ forskningsinstitutet RISE mottog samtidigt juryns sĂ€rskilda pris för att han med stort engagemang och med djup förstĂ„else för skolprofessionernas perspektiv Ă€r en guide in i en digital framtid, inte minst inom makerrörelsen i svensk skola. 

Emma NÀÀs, lĂ€rare i Ă„rskurs 4–5 pĂ„ Jonslunds skola i Essunga och Hans Gustavsson, bagerilĂ€rare pĂ„ Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Jenny Nyströms skola i Kalmar, delade pĂ„ andraplatsen till GuldĂ€pplet 2017.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar